16 Nisan 2012 Pazartesi

Odessa Devlet Akademisi-Ukrayna Devlet Akademisi


                                                                                    

Odessa Devlet Akademisi (OSU), 1922 yılında kurulan Ukraynanın en eski eğitim kurumlarından biridir ve üniversite tarihsel bir geleneğe sahiptir ayrıca ülkede oluşturulan yeni sosyal ve ekonomik koşulların aktifleşmesinde etkili olduğu gibi bu profilde Ukrayna’da eğitim veren tek kurum olmuştur.Üniversitenin ilk rektörü Vladimir Martyovsky’dir.

Odessa Devlet Akademisi Karadeniz Üniversiteler Ağı üyesidir. Üniversite bilimsel düzeyi ve bilim adamlarının başarıları ve genç personellerin eğitimi için uluslar arası standartlara uygun eğitim vermektedir. Akademisyenler arasında 35 profesör,142 doçent, 9 bilim adamı vardır.

1941 yılında savaş dönemi sırasında üniversite tamamen boşaltılmıştır. Ekim 1944’te tekrar restore edilerek üniversite faaliyete girmiştir.1985 yılından bu yana Akademi alanında uzman hazırlamaktır.Bu akademik alanlar:Ekoloji ve Çevre;Bilgi yönetim sistemleri ve teknolojileri;Bilgi Teknolojileri;Bilgisayar sistemleri ve ağlar;Özel bilgisayar sistemleri;Kombine ısı ve güç;Termal fiziktir.

6000 bilimsel makalesi, 40 kitap, Fikri Mülkiyet Akademisi üzerinde yayınlanan Bilim Akademisi buluş için 2000'den fazla patenti mevcuttur. 1954'ten bu zamana kadar Akademi’de 765 tane tez Ukrayna uzman akademik konseyi tarafından korunmaktadır. Soğutma Akademisi bugün yönünü daha yüksek bir eğitim bilimsel düzeyde sağlamak için, Ukrayna içinde ve yurt dışında düşük yenilikçi teknolojileri uygulamaya çalışılmıştır.
Üniversite kütüphane bakımından çok zengin kitaplara sahiptir.1930 yılında kurulan kütüphane üniversite öğrencileri tarafından ücretsiz kullanılmaktadır.
Akademi yaygın Ukrayna ve yurtdışında tanınan düşük teknoloji, termal fizik, ekoloji, bilgi teknoloji geliştirme ve araştırma alanlarında 7 ülke ile işbirliğindedir. Araştırma sorunlu sanayi ve araştırma laboratuarları, Danimarka, ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya, üniversitelerin ortak araştırma ve geliştirme içeren bir çok araştırma kompleksi içinde yer almıştır.

Odessa Devlet Akademisi fizik ve düşük sıcaklık teknoloji stratejik devlet programına dahildir.Ayrıca her yıl uluslararası bilimsel ve teknik konferans düzenlemektedir.
Odessa Devlet Akademisi bugün için Avrupa Birliği Üyesi ekipman veya yapay soğuk malzemeleri  kullanmaktadır. Akademi ayrıca teknik endüstriyel otomasyon, teknik gaz ve petrol sanayi, meslek yüksek okulu bulunmaktadır.

Eğitim sistemi, eğitim faaliyetlerinin geleneği, zaman en ileri teknik gereksinimler için Ukrayna aydınların eğitim veren ilk sınavını sahiptir. Bu kanıtı Ukrayna ve hükümet desteğine sahip bilimsel kuruluşların Bakanlar Kabinesi Soğutma Diploması, 2002 Odessa Devlet Akademisine verilmiştir.

Akademi yüksek uluslararası prestije sahiptir ve akademisyenler düzenli olarak uluslararası bilimsel kongre ve sempozyumlara katılmaktadır. OSU Eğitim  Avrupa Birliği Network üyesidir.

Ağustos 2007'de Alexander von Humboldt Vakfı desteği ile ve Odessa Akademisi ile uluslararası eğitim atölyesi yapıldı "Enerji Mücadelesi 21. yüzyıl: bilim, teknoloji, çevre, toplum." Seminer bilimsel ve teknik personel ve Ukrayna, Moldova ve Rusya'dan öğrencileri aldı. 25 rapor sunmuştur. Katılımcı sayısı 30 kişidir.

Uluslar arası İlişkilere çok ağırlık veren üniversite yurtdışında birçok üniversite ile işbirliği halindedir.Bu üniversitelereden bazıları Devlet Teknik Üniversitesi Bauman (Rusya), Üniversite Constanta "Ovidius" Üniversitesi Hava ve soğutma "Dunarea de Jos", Galati şehir (Romanya), Ulusal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Taipei (Tayvan), Teknik Üniversite, Enstitü ekipman m . Dresden (Almanya), Purdue Üniversitesi, West Lafayette (ABD), Opole Üniversitesi, Politeknik Üniversitesi, Gdansk, Teknik ve Tarım Akademisi, Bydhots, Graduate School of Management ve Pazarlama, Varşova Varna (Polonya), Teknik Üniversitesi (Bulgaristan), Yükseköğretim ve Bilimsel Cezayir Cezayir Araştırma, Teknoloji Enstitüsü ve Uluslararası Otomobil Evet Enformasyon Bakanlığı için güneş enerjisi ekipmanları Geliştirme Merkezi. (Senegal), Devlet Teknik Üniversitesi. PA Kuru, Gomel (Beyaz Rusya), LG Electronics Şirketi, Seul (Güney Kore), Conakry Üniversitesi (Gine) Aden Bilim ve Teknoloji HYST of Hadramatskyy Üniversitesi, (Yemen Cumhuriyeti) Transnistrian teknik gıda sanayi Tiraspol (Moldova).

FAKÜLTE VE BÖLÜMLER:

Bilgi Teknolojisi Fakültesi
Programlama Bölümü
Enerji ve Çevre Enstitüsü
Teknik Termodinamik Anabilim Dalı
Elektronik ve Elektronik Cihazlar Bölümü
Endüstriyel İktisat, İşletme ve Yönetim Bölümü
Grafik Bölümü
Düşük sıcaklık mühendislik ve teknoloji Enstitüsü
Kriyojenik teknoloji Bölümü
Fizik Bölümü
Sosyal Bilimler Bölümü.
Petrol ve gaz Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği

Referanslarımız İçin TIKLAYINIZ.

UKRAYNA TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İÇİN;
Üniversite Temsilcisi ve Rehber
Özcan Atalay



İSTANBUL OFİS

Adres:Halitağa Caddesi Vahap Bey Sokak No:29/4
 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 411 11 55
GSM: 0 553 242 30 56
Fax: 0 216 418 11 39
E-mail: info@everestegitim.com

UKRAYNA OFİS
MSN DESTEK: egitimalmazamani@hotmail.com
Skype: egitimalmazamani
Facebook: Egitim Rusça
Ukrayna Tel:00380935006183
00380668789155

ANTALYA OFİS
Metin Çeçen(Uzman Filolog): 0 505 646 34 34









Etiketler: odessa devlet akademisi, odessa devlet akademisi yurtları, odessa politeknik üniversitesi, odessa mechnikov üniversitesi, odessa denizcilik akademisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ukrayna eğitim