11 Mart 2013 Pazartesi

Odessa Gezi Rehberi

Odessa Gezi Rehberine Hoşgeldiniz
Amaç birçok web sitesine boğulmadan kısaca Odessa'da sonuca yönelik kısa bir tanıtım...
Açıklamalarımızda kısaca gezilecek yerler, ulaşım ve yeme içme tavsiyeleri bulunmaktadır.
Odessa
Ukrayna'nın ticaret, turizm ve öğrenci kenti olan Odessa Türkiye'nin Antalya'sı gibidir.Yaz dönemi bir çok turisti kendine çeken Odessa'da kış dönemi turist sayısı azalmaktadır.Tarihi binaları ile Ukrayna'nın Avrupa'ya açılan kapısı olan Odessa renkli gece hayatı ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır.
Odessa'da yeme-içme kültürü ülkemiz kadar iyi olmazsa'da irili ufaklı Türk lokantalarına ve baklavacılara rastlamak mümkündür.Ayrıca market reyonlarında Türk ürünlerine'de rastlayabilirsiniz.Tursilerin en çok tercih ettiği Mc Donalds'a rastlamak mümkündür.
Gezilecek Yerleri İse;Deribosavskaya Caddesi,Potemkin Merdivenleri,Primorskiy Bulvar,Odessa Arkeoloji Müzesi,Kaynana Köprüsü,Opera ve Bale Binası,Tren Garı,Sabornaya Meydanı,Arkadiya,Odessa Pasajı,Katakombiler,Odessa Limanı,Şehir Parkı, Şevchenko Parkı,Puşkin Müzesi ve daha birçok ünlü müze ve yapıt eserleri...
Gece Hayatı:Çok renkli bir gece hayatı olan Odessa özellikle açık hava diskolarıyla ünlüdür.Bunlardan bazıları;
İbiza,İtaka,Aura,Secret,Western,Ray,Yo Moscov'dur.
Kış döneminde'de birçok diskoyu şehir merkezinde görebilirsiniz.Bunlar ise;
Palladium,Yo Club,Kaptan Morgan,Bellini,Zimniy...

Odessa'da daha fazla tecrübe edinmek ve detaylı bir profesyonel danışmanlık aldığınızda çok daha karlı olacağınızı asla unutmayınız.



UKRAYNA TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İÇİN;
Üniversite Temsilcisi ve Rehber
Özcan Atalay

Detaylı Bilgi İçin;




Odessa'da Gezilecek Yerler-Odessa'nın Güzellikleri

ODESSA GEZİLECEK YERLER
ODESSA'DA TÜRK REHBER SAYESİNDE  TATİLİNİZİ DAHA EĞLENCELİ HALE GETİREBİLİRSİNİZ...
ODESSA TUR REHBERİ
ÖZCAN ATALAY
ONLİNE GÖRÜŞME İÇİN
VİBER-WHATSAPP 00380683038342


Ukrayna'nın Avrupa'ya açılan kapısı olan Odessa özellikle yaz döneminde binlerce turisti kendine çekmektedir.Ticaret,turizm ve öğrenci kenti olan Odessa renkli gece hayatı ile tatil yapıp unutamayacağınız şehirlerden bir tanesidir.Birçok şair ve yazarın yetiştiği Odessa tarihi yapısı,park ve bahçeleri ile çok ünlüdür.
Odessa'yı ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken yerler ise;

1-Odessa Opera Binası:Sanatseverlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan Odessa Opera Binası şehrin merkezinde olup görülmeye değer bir yapısı vardır.1810 yılında açılan opera binası 1636 kişilik kapasitesiyle Ukrayna'nın en büyük opera binası ünvanını almıştır.İç mimarisi göz kamaştırır derecede güzel olan Opera Binası Pazartesi dışında diğer günler açıktır.
2.Deribasovskaya Caddesi:Odessa şehrinin kalbi diye nitelendirilen Deribasovskaya Caddesi araç trafiğine kapalı olup her an kalabalık ve cıvıl cıvıldır.Kafe ve restorantlarla çevrili olan bu caddede günün yorğunluğunu   açık havada kahve içerek atabilir ve ayrıca caddenin yoğunluğunu izleyerek güzel vakit geçirebilirsiniz.Bu cadde üzerinde bulunan hediyelik eşyalardan alabilir koleksiyonunuza Odessayı'da ekleyebilirsiniz.

3.Primorsky Bulvar: Yeşil ve mavinin bir arada olduğu Odessa'da özellikle ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında hiç şüphesiz Primorsky Bulvarı gelmektedir.Sıra sıra kestane açağlarının yer aldığı araç trafiğine kapalı ve eşsiz bir güzelliği olan bu caddeden denizi izlemesi ise ayrı bir güzel olsa gerek.Ağaçlar üzerinde bulunan ışıklar sayesinde gece fotoğraf çektirmek isteyen kişiler için harika bir yer.Bu cadde üzerinde gezerken etrafta bir çok tarihi yapı ve turisti görmeniz mümkündür.
4.Şehir Parkı: Deribasavskaya Caddesinde bulunan şehir parkı gürültüden uzak ıhlamur ve kestane ağaçlarıyla bezenmiş dinlenmeye yönelik bir yerdir.Parkın içinde bulunan küçüklü büyüklü kafelerde manzara eşliğinde Ukrayna'nın yöresel yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.Özellikle akşam saatlerinde parkın içinde yapılan gösterilere katılıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
5.Potemkin Merdivenleri: 1937 ve 1941 yılları arasında inşa edilen Potemkin Merdivenleri Odessa'yı denize bağlayan bir köprü vazifesi görmektedir.192 tane basamağı olan merdivenler her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.Sergei Einsten'in unutulmaz filmi 'Potemkin Zırhlısı' filminin bu merdivenlerde çekilmesinden dolayı büyük ün kazanmıştır.Merdivenlerin en garip özelliği ise aşağıdan bakıldığında merdivenlerin, yukarıdan bakıldığında ise sadece sahanlıkların görülmesidir.Ziyaretçilern en uğrak yerlerinden bir tanesidir.
6.Odessa Katakombları: 200 yıl öncesinden inşa edilen tüneller Partizanlar için önemli bir barınak olmuştur.Avrupa'nın en uzun yer altı şehri olan Katakomblar  2. Dünya savaşlarında kullanılmış olup toplamda uzunluğu 100 km civarındadır.Özellikle Odessa'da metro olmamasının sebebi ise hiç şüphesiz tarihi Katabomblar sayesindedir.
7.Duke de Richelieu Anıtı: Potemkin Merdivenlerinin üzerinde bulunan anıt Odessa'nın simgesi durumundadır.Mimarisi çok güzel olan bu anıtla Potemkim Merdivenleri birleşince fotoğraflık için güzel kareler çıkmaktadır.
8.Arkadiya ve Lanjeron: Odessa'nın turizm cenneti Arkadiya...Antatılmakla bitirilemeyecek kadar güzel olan bu bölge eğlence hayatı isteyenler için birebir.Birçok yeni binanın bulunduğu bölgede harika plajlar ve renkli gece hayatı yaz boyunca turistleri ağırlamaktadır.Gündüz plaj ve havuzlarda vakit geçirip akşam deniz manzarasında güzel bir yemeğin ardırdan ünlü açık hava diskoları İBİZA VE İTAKA'da inanılmaz eğlencelerin zevkini yaşayabilirsiniz.
9.Odessa Limanı:Potemkin Merdivenlerinden inince karşınıza Odessa'nın simgesi haline gelen limanı çıkmaktadır.Ukrayna'nın ticaret kalbi olan liman'a sürekli gemi yanaşmaktadır.Limandan geminin gelişini ve ayrılışını izlemek ayrı bir duygudur.Bunun için Odessa belediyesi buna uygun bir anıt yaptırmıştır.Odessa'ya gelen ziyaretçilerin Odessa limanını gezerek dinlenmesi tavsiye edilir.
10.Belvedere Kolonları: Odessa'nın limanına bakan kolonlarda resim çekebilir bu anı ölümsüzleştirebilirsiniz.
11.Odessa Pasajı: Odessa'nın merkezinde yer alan pasaj tarihi yapısı ile göz kamaştırmaktadır.Şuan çalışmakta olan pasajda irili ufaklı hediyelik eşya satılan yerler mevcuttur.Odessa'ya ait biblolar alıp koleksiyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.
12.Sabornaya Kilisesi: Şehirde bulunan kiliselerden en önemlisi haline gelen sabornaya kilisesi turistlerin en uğrak yerlerinden biridir.
13.Odessa Tren Garı: Ülkenin en önemli ulaşım aracı olan trenlerin son durağı Odessa garıdır.Hergün binlerce insansın yolculuk ettiği tren garında insan yoğunluğu hemen göze çarpmaktadır.Özellikle Sovyet döneminden kalma yataklı trenlerle Odessa'dan başka şehirlere gitmek ayrı bir güzeldir.
14.Puşkin Müzesi: Odessa birçok müze mevcuttur.Ancak bunların başında hiç şüphesiz en ilgi çekilen Puşkin'in Müzesidir.Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu müze'de Puşkin'e ait malzemeler sergilenmektedir.
15.Odessa Arkeoloji Müzesi: 1825'te kurulan Odessa Arkeoloji Müzesi Ukrayna'nın en köklü müzelerinden bir tanesidir.16.000 den fazla eserin sergilendiği müzede çok çarpıcı malzemeleri görmek mümkündür.



UKRAYNA TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İÇİN;
Üniversite Temsilcisi ve Rehber
Özcan Atalay







Ukrayna eğitim