16 Nisan 2012 Pazartesi

Odessa Denizcilik Üniversitesi Başvuru Merkezi


12 Haziran 1930'da Su Taşımacılığı ve Mühendisliği Enstitüsü adı altında kurulan üniversite, 1994 yılında Odessa Maritime Üniversitesi adını almıştır.Ülke içinde ve uluslararası platformda verdiği eğitim ve öğretimin kalitesinden dolayı 26 Şubat 2002 tarihinde Ukrayna Başbakanı tarafından ödüllendirilerek adının başında ulusal ünvanını kullanmaya hak kazanmıştır. Böylelikle okulun adı günümüzdeki Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi (ONMU) olmuştur.Avrupa Üniversiteler Birliği ve Güneydoğu Avrupa Taşımacılık araştırmacılığı (SEATREF) üyesi olan Odessa National Maritime Üniversitesi 55 profesörü ve 421 öğretim üyesiyle Ukrayna'nın en saygın ve önemli denizcilik üniversitesidir.Üniversite Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında başlatılan " Tempus Tacis " projesine 1995 yılından beri üyedir. Ayrıca ONMU, 2003 senesinde uluslararası kalite yönetmeliği kriterlirini başarıyla yerine getirerek, bu tarihten itibaren ISO 9001 : 2000 certifikasına sahiptir.Ülkeler arası üniversitelerde kalite güvencesini sağlamak amacı ile 19 Haziran 1999 tarihinde imzalanan Bologna Anlaşması'na dahildir.Okulun öğretim dili rusçadır. 1 yıl hazırlık bölümü olmak üzere öğrenim yılı 5 yıldır.Ayrıca Lisans, Y. Lisans ve Doktora imkanı bulunmaktadır.


FAKÜLTELER


Gemi Mühendisliği Fakültesi
Uzmanlık: Gemi Yapımı ve Okyanus Teknolojileri
Uzmanlık Alanı : Gemilerde Güç Ünitelerinin İşletimi
Mezunlar gemi mekanik ve güç ünitelerinin kullanımı alanında, organizasyon ve yönetim departmanlarında, tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan firmalarda, filoların teknik bakımında, gemi ekipmanlarının tamiri ve bakımı gibi çok geniş bir yelpaze içerisinde çalışma imkanı bulmaktadırlar.
Taşımacılık Teknoloji ve Sistemleri Fakültesi
Uzmanlık : Taşımacılık Teknolojileri
Uzmanlık Alanı : Taşımacılık Sistemleri, Taşımacılık Organizasyonu ve Yönetimi
Bu fakültenin mezunları limanlarda yükleme ve boşaltma elemanı olarak, kontrolör olarak, üretim teknikeri yada kargo yöneticisi olarak çalışabilirler. Gümrük muayene memurluğu yapabilir yada broker olarak çalışabilirler. Ayrıca bilimsel araştırmalara katılıp, denizcilik mühendisliği alanında akademik eğitim verebilirler.
Ekonomi ve Yönetim Fakültesi
Uzmanlık : İşletme Ekonomisi
Uzmanlık Alanı : İş Ekonomisi, Firma Yönetimi

Mezunlar denizcilik firmalarında, deniz ve nehir limanlarında, tersanelerde, taşımacılık şirketlerinde, brokerlık acentalarında ve gümrüklerde her türlü yönetim ve araştırma kadrosunda çalışabilirler. Ayrıca denizcilik bankalarında ve diğer işletmelerin denizcilik bölümlerinde de çalışabilirler.
Su Taşımacılığı Fakültesi
Uzmanlık : 
Uzmanlık Alanı : Su Taşımacılığı Teknikleri, Hidroteknik Sistemler
Mezunlar liman yapımından, gemi kaldıraç sistemleri, kıyı tersaneleri, liman makineleri, hidroteknik sistemlerin üretimi ve kontrolüne kadar geniş bir alanda iş imkanına sahiptirler.
Gemi İnşaa Fakültesi
Uzmanlık : Gemi İnşaa ve Okyanus Mühendisliği
Uzmanlık Alanı : Gemiler ve Okyanus Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri

Bu fakültenin mezunları tersanelerde her türlü sefere uygun gemi yapımında, bakım-onarım şirketlerinde ve eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca arama kurtarma operasyonlarında, deniz dibi enkaz çıkarma gibi alanlarda da görev alabilirler.
Deniz Hukuku Fakültesi
Uzmanlık : Deniz Hukuku
Uzmanlık Alanı : Hukuk Doktrini
Mezunlar modern, ulusal ve uluslararası platformlarda deniz hukuku bilgileri ile her türlü hukuk firmasında yada taşımacılık ve denizcilik firmalarında hukuki danışman olarak çalışabilirler.
Liman Mekanizasyonu Fakültesi
Uzmanlık : Mekanik Mühendisliği
Uzmanlık Alanı : Makine ve Ekipman Üretimi ve Bakımı
Bu fakülteden mezun mühendisler, tersane ve limanlarda kullanılan her türde mekanik ekipmandan sorumlu olabilirler. Yükleme rampalarının üretimi ve bakımı, yükleme otomasyon ünitelerinin işletimi ve geliştirilmesinde çalışabilirler.

Referanslarımız İçin TIKLAYINIZ.



UKRAYNA TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İÇİN;
Üniversite Temsilcisi ve Rehber
Özcan Atalay

İSTANBUL OFİS

Adres:Halitağa Caddesi Vahap Bey Sokak No:29/4
 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 411 11 55
GSM: 0 553 242 30 56
Fax: 0 216 418 11 39
E-mail: info@everestegitim.com

UKRAYNA OFİS
MSN DESTEK: egitimalmazamani@hotmail.com
Skype: egitimalmazamani
Facebook: Egitim Rusça
Ukrayna Tel:00380935006183
00380668789155

ANTALYA OFİS
Metin Çeçen(Uzman Filolog): 0 505 646 34 34







Etiketler: odessa milli denizcilik üniversitesi, odessa denizcilik üniversitesi, odessa denizcilik üniversitesi yök denkliği, odessa denizcilik akademisi, odessa denizcilik üniversitesi başvuru merkezi, ukraynada eğitimni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ukrayna eğitim