16 Nisan 2012 Pazartesi

Odessa Tıp Üniversitesi Başvuru Merkezi


Odessa Devlet Tıp Üniversitesi 1 Eylül 1900’da kurulmuştur. Üniversirsite ilk açıldığında Novorossiysk Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır ve Ukrayna'da tıp eğitimi alanında yıllarca damgasını vurmuştur.


Geleceği parlak görünün Üniversite bünyesinde dünyaca ünlü bilim adamları çalışmıştır.Üniversite açıldığı yıllarda Rusya’da en iyi tıp üniversitelerinden biri olarak seçilmiştir.Ancak iyi bir başlangıç yapan üniversite Rusya’da 1905-1907 yıllarında yaşanan devrimci olaylar ve Dünya savaşları 1914-1918 nedeniyle duraklama dönemine girmiş ve yenilikleri takip edememiştir. 150'den fazla öğretim üyeleri, personel ve öğrenciler savaş alanında öldürülmüştür. Onların kahramanlık onları hatırlatan bir anıt üniversitede mevcuttur.


1920 yılında, Tıp Fakültesi Tıp Akademisi olarak yeniden düzenlenmiştir ve 1921 tarihli bir tıp kurumu olarak var olmaya başlamıştır. 1922 yılında tekrar yeniliklere açılmaya başlayan üniversite bağımsız bir kurum haline gelmiştir.1930 yılında, bir pediatrik tedavi ile birlikte sağlık departmanları, 1961 yılında,1977 yılında Diş Hekimliği kurulmuştur. 1994 yılında tıbbi bir üniversite haline getirilmiştir.


Odessa Tıp Üniversitesi sonraki zamanlarda dünya çapında ün kazanmaya başlayan üniversite birçok profösor yetiştirmiştir. Bunların başında önde gelen bilim adamları Profesör FG Yanovsky, KI Korvitsky, VF Yakubovich, Strazhesko, LA Tarasevich, SM Shchastny, DK Zabolotny, NF çalıştı Gamaleya, G. Markelov’dir.

Ukrayna bağımsızlığını kazandıktan sonra Odessa Tıp Üniversitesi Uluslararası ve Avrupa Üniversiteler Birliğine üye olmuştur.Eğitim kalitesi dünya standartlarına yakın olan üniversitede 6 fakülte,6000 öğrenci ve 58 bölüm mevcuttur.Yabancı öğrencilere kapılarını açan Odessa Tıp Üniversitesinde şuan itibarıyla 1300 yabancı öğrenci bulunmaktadır.Eğitim dili Rusça,Ukraynaca ve İngilizcedir.Ayrıca yüksek lisans ve doktora imkanı bulunmaktadır.Üniversite bünyesinde profesör,doçent ve yardımcı doçent olmak üzere toplam 410 öğretim görevlisi bulunmaktadır. Üniversitenin kalitesinde eğitim çalışmaları belirleyici rol oynamaktadır.Üniversite program Bologna sistemi için uyarlanmıştır.

Üniversitesi öğretim, araştırma ve tıbbi teşhis için modern fiziki alt yapıya sahiptir.Doku tedavisi, genetik tıp ve diğerleri dahil olmak üzere, tıp alanındaki son gelişmeleri öğrenme süreci ve tıbbi uygulama teşvik etmektedir.


Kendi diş kliniği ve çok disiplinli üniversite, Moleküler Genetik ve Hücre Tıp Enstitüsü, Biyofizik Klinik Araştırma Enstitüsü  son yıllarda Üniversitesi benzersiz bir bilimsel ve tıbbi bölümler oluşturuldu. Başarıyla kurulan halk sağlığı tedavi ve tanı merkezleri ile birlikte faaliyet kardioloji, göz cerrahi, endoskopik ve lazer cerrahisi, çocuk kardiyoloji vs.

Üniversite bünyesinde 140 kişilik okuma salonu, elektronik kütüphane ve bilgisayar odası mevcuttur.Üniversite’de yer alan 480 bilgisayardan 300 tanesi internete bağlıdır.


Üniversite toplam 27.700 metrekare üzerine kurulmuştur. 608 derslik, ofis ve laboratuvar olmak üzere  toplam 12 bina vardır. Üniversite’de mevcut olan 6 tane yurtta yaklaşık 3000 öğrenci yaşamaktadır.



Odessa Devlet Tıp Üniversitesi Ukrayna’nın en eski ve en büyük kütüphalerine sahiptir.Üniversite kütüphanesinde eğitim,bilim ve modern bir bilgi merkezidir.Kütüphane’de 800000 kitap mevcuttur.Üniversite öğrencilerine verilen kartlar sonucunda öğrenciler kütüphanelerden ücretsiz yararlanmaktadır.



112 yılı aşkın süredir faaliteylerine devam eden Odessa Devlet Tıp Üniversitesi bu süreçte 75000 doktor yetişmiştir.Bunlar arasında 9000 hekimdir.



Yabancı öğrencilere çok değer veren üniversite ilk yabancı öğrenci alımını 1946 yılında yapmıştır.Odessa Devlet Tıp Üniversitesine katılan ilk yabancı öğrenci Kim Jang Soo’dur.Daha sonraki yıllarda daha fazla öğrenci alımı gerçekleşmiştir.1992 yılında hazırlık fakültesi açılmış yabancılar için Rusça ve Ukraynaca temel eğitimler verilmeye başlanmıştır.



1946 yılından bu yana öğretim dünya çapında 58 ülkeden 7.000 yabancı vatandaşlar üzerinde eğitim almıştır.Birçok mezun tıbbi kurumlar, bölgesel hizmetleri, eğitim kurumlarının önde gelen uzmanları haline gelmiştir.



21 Ağustos 2010 Kararnemesi ile Viktor Yanukoviç tarafından ulusal statü verilerek üniversite Odessa Milli Tıp Üniversitesi adını almıştır.

Üniversite Müzeleri
Odessa Devlet Tıp Üniversitesi bünyesinde 3 tane müze bulunmaktadır.Ukrayna’nın en eski profesyonel müzelerinden biri olan Anatomik müzesi 1900 yılında kurulmuştur.Müze dünyanın en ücra köşelerinden toplanan 3000 adet organ parçaları,iskeletler,kafatasları bulunmaktadır.Müzenin en değerli koleksiyonları İnsan Anatomi Anabilim Dalı eğitim bölümüdür.Üniversitenin diğer müzelerinden biri Pathologoanatomic’tir.1902 yılında kurulan müze 2500’den fazla benzersiz patolojik malzemesini bünyesinde barındırır.Son olarak kurulan müze Odessa Devlet Tıp Üniversitesi Tarih Müzesidir.2000 yılında inşa edilen müze 100. Yıldönümü sebebiyle tarihindeki tüm parçaları müzesinde barındırır.
Uluslararası İlişkiler
Odessa Tıp Üniversitesi 1996 yılında Avrupa Uluslararası Derneğine üye olmuştur.2001 yılında ise UNESCO Uluslararası Bilimsel Komitesine üye olarak Kabul edilmiştir.
Odessa Devlet Tıp Üniversitesi öğrenme sürecinde Dünyanın en iyi üniversitelerinin kullandığı uygulamaları kullanmaktadır.Bu üniversiteler:Washington Üniversitesi (ABD), Tıp Akademisi Lehçe (Polonya), Milano Üniversitesi (İtalya), Deneysel İmmünoloji (İsviçre) Enstitüsü, A. Schweitzer Uluslararası Tıp Akademisi (Polonya), Rus Kalp Bilimsel-üretken Kompleksi (Rusya),
Spor-Sağlık Kompleksi
Üniversite kaliteli eğitimi dışında aynı zamanda spor ve eğlence için sadece uygun koşullara sahiptir.Karadeniz kıyısında 500 kişilik spor kompleksi bulunmaktadır. Üniversitenin Spor Kompleksi kampüs toprakları üzerinde yer almaktadır. Güreş dahil olmak üzere çeşitli oyunlar için, masa tenisi, atletizm, aerobik, badminton, ritmik jimnastik, eğitim odası (spor salonu); altı spor salonları vardır.
Üniversitede öğrenciler 16 farklı spor dalına katılabilirler. En popüler atletizm, basketbol, ​​hentbol, ​​tenis, halter, yüzme, futbol, ​​eskrim, mini futbol, ​​judo, silahsız mücadele, satranç, badminton vs.

FAKÜLTELER



Tıp Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Pediatri Fakültesi

Eczacılık Fakültesi

Tıbbi Uzmanlık Fakültesi


Referanslarımız İçin TIKLAYINIZ.



UKRAYNA TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İÇİN;
Üniversite Temsilcisi ve Rehber
Özcan Atalay

İSTANBUL OFİS

Adres:Halitağa Caddesi Vahap Bey Sokak No:29/4
 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0 216 411 11 55
GSM: 0 553 242 30 56
Fax: 0 216 418 11 39
E-mail: info@everestegitim.com

UKRAYNA OFİS
MSN DESTEK: egitimalmazamani@hotmail.com
Skype: egitimalmazamani
Facebook: Egitim Rusça
Ukrayna Tel:00380935006183
00380668789155

ANTALYA OFİS
Metin Çeçen(Uzman Filolog): 0 505 646 34 34





Etiketler: Odessa devlet tıp üniversitesi, odessa tıp üniversitesi, odessada tıp eğitimi, ukraynada tıp, odessa tıp üniversitesi denklik, odessa üniversiteleri denklik, odessada eğitim, ukraynada eğitim





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ukrayna eğitim